Moje Ziemniaczki z pieczarkami Po polsku (Porcja dla dwóch osób)

Przygotowanie:

Ziemniaczki (polecam Potatki z Wielkopolski) ugotować ze skórką, w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać goździki lub majeranek. Posolić pod koniec gotowania. Odlać wodę i wystudzone ziemniaczki pokroić w talarki. Na patelni, na wolnym ogniu udusić, uprzednio umyte i pokrojone pieczarki, mieszać. Dodać ziele angielskie, curry i pokrojony ząbek czosnku. Do pieczarek dodać pokrojone ziemniaczki, dusząc razem kilka minut. Pod koniec, dodać sól i pieprz (do smaku).

Podawać na ciepło, z kilkoma plasterkami mozzarelli, świeżym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi, można posypać Ziołami Prowansalskimi.

Składniki:

6-8 ziemniaczków

200 g pieczarek,

czosnek,

curry,

szczypiorek,

ziele angielskie,

liście laurowe,

mozzarella, pomidorki koktajlowe, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

Smacznego!