Moja letnia sałatka z kozim serem i malinami, w sosie miodowym
Przygotowanie (porcja dla dwóch osób):
Wystarczy przygotować dużą miskę lub garnek, w których da się wymieszać wszystkie składniki. Potem, włożyć do miski  gotowy do spożycia, dowolny”Mix sałat”(bez rucoli) lub umyte, nieduże liście sałaty lodowej, pokroić w kostkę kozi ser i mozzarellę (mogą być także kulki mozzarelli), jeden średni ogórek konserwowy.  Dodać garść umytych malin. Składniki delikatnie wymieszać tak, by nie zgnieść malin. Zalać sosem miodowym. Doprawić solą (uwaga, kozi ser jest słony), pieprzem i odrobiną czosnku (może być granulowany).
Można podać z grzankami i kieliszkiem wina.
Składniki
100 g sałaty lub „Mixu sałat” bez rucoli
100-120 g, sera koziego
100 g mozzarelli (dodać kulki lub pokroić w kostkę)
Pokrojony w kostkę ogórek konserwowy
Gsrść malin
Sól, pieprz i czosnek, do smaku
Sos miodowy, należy przygorować w oddzielnym naczyniu, by zalać nim sałatkę.
Składniki:
Sok z połowy cytryny. Cytrynę, przed uzyciem należy wyparzyć.
Cztery łyżeczki miodu, nailepiej gryczanego. Powinien mieć płynną konsystencję
Cztery łyżeczki oleju lub oliwy. Składniki, dokładnie wymieszać
Smacznego!