Moja letnia sałatka z kozim serem i malinami, w sosie miodowym

Przygotowanie (porcja dla dwóch osób):

Wystarczy przygotować dużą miskę lub garnek, w których da się wymieszać wszystkie składniki. Potem, włożyć do miski gotowy do spożycia, dowolny”Mix sałat”(bez rucoli) lub umyte, nieduże liście sałaty lodowej, pokroić w kostkę kozi ser i mozzarellę (mogą być także kulki mozzarelli), jeden średni ogórek konserwowy. Dodać garść umytych malin. Składniki delikatnie wymieszać tak, by nie zgnieść malin. Zalać sosem miodowym. Doprawić solą (uwaga, kozi ser jest słony), pieprzem i odrobiną czosnku (może być granulowany).

Można podać z grzankami i kieliszkiem wina.

Składniki

100 g sałaty lub „Mixu sałat” bez rucoli

100-120 g, sera koziego

100 g mozzarelli (dodać kulki lub pokroić w kostkę)

Pokrojony w kostkę ogórek konserwowy

Gsrść malin

Sól, pieprz i czosnek, do smaku

Sos miodowy, należy przygorować w oddzielnym naczyniu, by zalać nim sałatkę.

Składniki:

Sok z połowy cytryny. Cytrynę, przed uzyciem należy wyparzyć.

Cztery łyżeczki miodu, nailepiej gryczanego. Powinien mieć płynną konsystencję

Cztery łyżeczki oleju lub oliwy. Składniki, dokładnie wymieszać

Smacznego!